Lokma tatlısı nasıl yapılır?
Mayayı ılık suyla karıştırın ve çukurun içine dökün. 🌟 Lokmacı Biraz karıştırın ve mayanın kabarmasını bekleyin (yaklaşık 10-15 dakika). 🌟
Mayalanan karışımı iyice yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz.🌟
Hamuru bir örtüyle örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalıdır.🌟
Şerbet için, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. 🌟 Ankara Lokmacı Limon suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.🌟
Kızartma için derin bir tencereye sıvı yağ koyun ve iyice ısıtın.🌟
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağda kızartın. 🌟 Ankara Seyyar Lokmacı Hamurlar altın rengini alana kadar kızartın.🌟
Kızaran hamurları bir kevgir yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine yerleştirin.🌟
Sıcak lokmaları soğuyan şerbete atın ve birkaç dakika bekletin. 🌟 Şerbeti iyice çekmeleri için ara sıra karıştırabilirsiniz.🌟
Şerbetlenen lokmaları servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.🌟 Ankara Lokmacı
Lokma tatlısı hazır! Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 🍩 😋 Seyyar Lokmacı