lokma-tatlisi-nasil-yapilir

Lokma tatlısı nasıl yapılır?

Lokma tatlısı nasıl yapılır?

Mayayı ılık suyla karıştırın ve çukurun içine dökün. 🌟 Lokmacı Biraz karıştırın ve mayanın kabarmasını bekleyin (yaklaşık 10-15 dakika). 🌟

Mayalanan karışımı iyice yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz.🌟

Lokma tatlısı nasıl yapılır?

Hamuru bir örtüyle örtün ve yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkmalıdır.🌟

Şerbet için, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. 🌟 Ankara Lokmacı Limon suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.🌟

lokma-tatlisi-nasil-yapilir
lokma-tatlisi-nasil-yapilir

Kızartma için derin bir tencereye sıvı yağ koyun ve iyice ısıtın.🌟

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağda kızartın. 🌟 Ankara Seyyar Lokmacı Hamurlar altın rengini alana kadar kızartın.🌟

Kızaran hamurları bir kevgir yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine yerleştirin.🌟

Sıcak lokmaları soğuyan şerbete atın ve birkaç dakika bekletin. 🌟 Şerbeti iyice çekmeleri için ara sıra karıştırabilirsiniz.🌟

Şerbetlenen lokmaları servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.🌟 Ankara Lokmacı

Lokma tatlısı hazır! Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 🍩 😋 Seyyar Lokmacı